Definitionen på en resturanggrossist

En restauranggrossist har till uppgift att att köpa in produkter, för att sedan sälja vidare till restauranger. Man kan säga att det är varuflödet oftast mellan alla importörer samt de producenter som finns inom den här kedjan. Å andra sidan så brukar man också se till att alla de återförsäljare som finns, samt andra aktörer inom ett företag eller den så kallade institutionella marknaden också påverkas av kedjan.

Vad gör en restauranggrossist?
Det en restauranggrossist brukar göra är att de plockar de varor som kunden har beställt och lägger dessa i bulk. Dessa varor i sin tur kommer att distribueras till en återförsäljare, som senare kommer att sälja varorna vidare till sina kunder. Kunderna i sin tur brukar enbart köpa några enheter ur leveransen, vilket innebär att en kund inte köper allt som en restauranggrossist kommer ut med, utan det går även ut till fler kunder.

Vilka kunder vänder sig en restauranggrossist till?
En restauranggrossist brukar oftast enbart vända sig till en genre av kunder. De kunder som har intresse för detta är: lunchrestauranger, kvällskrogar, hotell, konferensanläggningar, catering, sjukhem, äldreboende och skolor. Det är en mycket blandad kompott av kunder, och behovet skiljer sig även mellan dessa. En skola eftersöker kanske inte samma utbud som ett hotell gör, vilket göra att det är viktigt för restauranggrossisten att ha varor som passar för alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *